Släktforskning

Jag och min dotter Helena har släktforskat sedan 1990 i Uppland och Östergötland. I Uppland bodde släktingarna främst i socknarna Knutby, Bladåker, Almunge och Harg. Namnet Bure är i vår släkt ett ryttarnamn med anknytning till Burvik, som på den tiden var ett berustat säteri. Den förste kände anfadern med detta namn i vår släkt, var Johan Bure f. 1790 i Burvik, Knutby.

Många av våra förfäder var soldater. Soldaternas namn hade ofta ortsanknytning, som exempelvis namnet Bure från Burvik, Knutby, Wärstedt (från Värsta, Häggeby) och Lydman (från Lydinge). Andra soldatnamn anspelade på mer personliga attribut, som exempelvis soldatnamnen Stark och Hugg.
I släkten har det funnits torpare och bönder men de allra flesta var soldater och bruksarbetare vid Bennebols masugn där man tillverkade tackjärn mellan åren 1683 -1884. I släkten finns även belgiska vallonsmeder som kom till Sverige på 15- 1600-talet.

Även delar av  släkten från Östergötland har grenar från Tyskland och Belgien. Anfäder- och mödrar bodde främst i Norrköping, Kolmården och Simonstorp och arbetade som bergsmän, smeder, skräddare och bönder.

Kontakta mig gärna: bure(snabela)telia.com

Vänliga hälsningar

GunBritt